Angelikafű és az Angellica +4

Az Angellica +4 kapszula 5 gyógynövény hatásos egysége, amelynek fő hatóanyaga az angelikafű. Az angelikafű más néven angyalgyökér már régóta ismert a fogyni vágyók számára.

Nagy segítség a testsúly csökkentő diétában. Angelikafű remek választás az idei nyaraláshoz:
http://fogyokurasetrend.hu/angelika-fu-fogyokura

Ha meg szeretnéd vásárolni:
http://multi-vitamin.hu/Angellica-termekek.html

Ismerd meg te is az idei nyár nagy slágerét az angelikafű tartalmú Angellica +4 kapszulát.

A bórax mint tisztítószer

bóraxA bóraxnak számos olyan kémiai tulajdonsága van, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy kiváló tisztítóerővel rendelkezzen. A bórax és már bórátok az egyes vízmolekulákat hidrogén-peroxiddá (H2O2) alakítják át, melynek tisztító és fehérítő hatása tudományosan is bizonyított. Ez a reakció gyorsabban beindul, ha meleg vizes közeget használunk.

 

 

A bórax pH értéke 9,5 körül mozog, tehát igen lúgos, ami azt jelenti, hogy a belőle létrejövő vizes oldat rendkívüli hatékonysággal bír, fehérítőként, mosószerként és általános tisztítószerként is kiváló.

Más kémiai reakciókban a bórax pufferként működik, segít beindítani azokat a kémiai reakciókat, melyek fontosak a stabil pH fenntartásához.

Azt is fontos tudni, hogy bór, a só és/vagy az oxigén képes arra, hogy gátolja sok élő szervezetben lejátszódó anyagcsere folyamatokat. Ez a tulajdonsága teszi lehetővé, hogy a bóraxot fertőtlenítésre is használjuk, mivel képes elpusztítani a kártevők, gombák, baktériumok, kórokozók nagy részét. A böorátok kötései más részecskékkel olyan reakciókba lépnek, mely maximalizálja az aktív részecskék számát, így szintén fokozva a tisztító hatást.


A bórax kockázatai - mire kell odafigyelnünk használata során?
A bórax ugyan teljesen természetes anyag, de ez nem jelenti azt, hogy használata biztonságosabb egészségünkre vagy a környezetre nézve, mint más mesterséges vegyi anyagok. Noha a növényeknek a megfelelő növekedéshez szükségük van bórra, de a túl nagy mennyiség képes megölni őket, viszont kis mennyiségben nagyszerű gyomirtóként működik. A bóraxot arra is felhasználhatjuk, hogy kiirtsuk a csótányokat, hangyákat, bolhákat. De ezzel is vigyáznunk kell, mert túl nagy mennyiségben felhasználva az emberre is mérgező lehet.

A túl sok bórax képes toxikus reakciókat kiváltani, vörös és hámló bőrfelületeket eredményezni, görcsrohamokat, sőt még veseelégtelenséget is kiválthat. A becsült halálos dózis (elfogyasztott) felnőtteknél 15-20 gramm, de kevesebb, mint 5 gramm képes megölni egy gyermeket vagy egy kisállatot is. emiatt a bórax nem alkalmazható az élelmiszerekben. Általánosságban elmondható, hogy a bórax bőr, szem és légzőszervi irritációt okoz. Azt is meg kell jegyezni, hogy a bórax túlzott használata kárt okozhat a születendő gyermek szervezetében is. 

Persze ezek a kockázatok nem jelentik azt, hogy a bóraxot nem érdemes használni. Takarítani nyugodtan lehet vele, csak arra kell vigyázni, hogy gyerekek közelébe ne kerüljön.