Angelikafű és az Angellica +4

Az Angellica +4 kapszula 5 gyógynövény hatásos egysége, amelynek fő hatóanyaga az angelikafű. Az angelikafű más néven angyalgyökér már régóta ismert a fogyni vágyók számára.

Nagy segítség a testsúly csökkentő diétában. Angelikafű remek választás az idei nyaraláshoz:
http://fogyokurasetrend.hu/angelika-fu-fogyokura

Ha meg szeretnéd vásárolni:
http://multi-vitamin.hu/Angellica-termekek.html

Ismerd meg te is az idei nyár nagy slágerét az angelikafű tartalmú Angellica +4 kapszulát.

A bórax felhasználási területei

bóraxA bórax a háztartásban


A bóraxot ma már egyre többen használják a különféle mosó- és tisztítószerekben, ma már több márkát is megtalálunk az áruházak és a bioboltok polcain. Annak ellenére, hogy ezeket legtöbbször fehérítőként árusítják, nem tartalmaz különböző szintetikus vegyületeket. A bóraxot néhány fogkrémben is megtaláljuk, ahol a fehérítő hatástért felelős. Ezenfelül a bórax kiváló a beltéri vagy kültéri rovarak, hangyák, gombák, penész stb. eltüntetésére.A laboratóriumokban

A nátrium-borátot a biokémiai és kémiai laboratóriumokban pufferként használják például a DNS vizsgálata során az elektroforézis-gélhez adják pufferként, mert gyorsítja a folyamatot, valamint élesebb elhatárolódásokat vált ki. A borát-puffereket általában ekvilibrációs oldatokhoz is keverik a DMP térhálós reakciók során.

Élelmiszer-adalékanyagként
A bóraxot élelmiszer-adalékanyagként is felhasználják néhány országban, jele az E285. Az USA-ban már betiltották ezt az anyagot, így az ott csomagolt élelmiszereket - például a kaviárt - jobban megsózzák, hogy minőségét ugyanúgy megőrizhesse. Az élelmiszerekhez általában azért kevernek bóraxot, hogy azok egy szilárd, gumiszerű textúrát kapjanak, vagy, hogy tovább megőrizzék szavatosságukat. A távol-keleti ételekben a megfelelő textúra eléréséhez használják. Ázsában a bórax (, pinyin: Peng SHA, pinyin: Yue shi) néhány kézzel készített rizstésztában, mint a Shahe fen, Kway Teow és Chee Cheong Fun  márkákban is megtalálható. Indonéziában is igen gyakori adalékanyag, annak ellenére, hogy tiltott: megtaláljuk a metéltekben, a baksóban és sokszor a rizsételekben is. Az ország Fogyasztóvédelmi Felügyelete folyamatosan figyelmezteti a lakosságot, hogy 5-10 éves kor alatt a bórax fogyasztása nagyban hozzájárul a májrák kialakulásához.

Hegesztésre

A bórax és az ammónium-klorid kiválóan alkalmazható a vas és az acél összehegesztésénél. Ez az anyag csökkenti a vas olvadáspontját, így az hamarabb megolvad. Vízzel keverve az arany és az ezüst forrasztásánál is felhasználják.